Опасно време ни очаква утре.За 12 март, вторник, Националният институт по

...
Опасно време ни очаква утре.За 12 март, вторник, Националният институт по
Коментари Харесай

Обявиха жълт код за валежи за вторник

Опасно време ни чака на следващия ден.

За 12 март, вторник, Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) издаде още от през днешния ден предизвестие от първа степен  - жълт код, за обилни превалявания с количества сред 20-35 литра на квадратен метър, за осем области в Южна и Източна България. Това се показва в картата с предупредителните кодове за рисковите метеорологични феномени, оповестена в уеб страницата на Национален институт по метеорология и хидрология.

Предупредителният жълт за превалявания за на следващия ден е за областите: Варна, Шумен, Бургас, Сливен, Ямбол, Хасково, Кърджали и Смолян.

В прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология за 12 март се оповестява, че през нощта ще е облачно, в по-голямата част от страната с превалявания от дъжд, в Рило-Родопската област те ще са обилни по количество. Ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югоизток. Минималните температури ще са сред 6 и 11 градуса, в София - към 6 градуса. 

Утре ще се задържи облачно, с краткотрайни спирания ще продължи да вали. Повече по количество ще са преваляванията тук-там в източната половина от страната и на обособени места в южните региони ще прегърми. Привечер в Северозападна България преваляванията ще спрат, написа novini.bg.

В Западна България вятърът ще се ориентира от северозапад, ще е до сдържан. В източните региони ще продължи да духа до сдържан вятър от юг-югоизток, който до вечерта и там ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще са сред 12 и 17 градуса, в София - към 14 градуса. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР